INTRO
GALERÍAgaleria_cat.html
BIBLIOGRAFIAbibliografia_cat.html
TALLERStallers.html
CONTACTEcontacte.html
CATALÀ
CASTELLANOintro_cast.html

montsetobella@telefonica.net · Montse Tobella 2011 ©

Montse Tobella, il·lustradora, filla del pintor postimpressionista Joan Tobella Serra (1912-2001),de qui fa poc s’ha pogut veure una antològica a Lloret de Mar, és una mestra del color i de les formes suaus. Els seus personatges, tocats amb la vareta màgica de la poesia, no exclouen la precisió i el rigor, a més d’inspirar una gran tendresa. És un honor per a mi que hagi posat tot el seu art a convertir en imatges els guions que escric per a la colla de la Neus, que es publiquen mensualment a la revista El Tatano.


Joaquim CarbóUna de les coses que més admiro de la Montse Tobella és la constant progressió de la seva capacitat artística. Aquelles plomes ingènues, de traç net i sensible de les seves primeres il·lustracions han esdevingut composicions singulars on no sabria què destacar: la rotunditat i la gràcia del traç, l’original tractament de textures i colors o bé l’equilibri i l’harmonia que sap imprimir a cada dibuix on no hi ha una taca, un blanc, una ratlla que no tinguin una funció i un sentit artístic. L’obra de la Montse és ara, sòlida i madura: el resultat de molts anys de treball i d’obstinació artística.


Pep AlbanellMontse Tobella és una persona afortunada, doncs es dedica a fer allò que li agrada. Amb la paciència  del pescador, la humilitat del pagès, la constància de l'inventor, el rigor del rellotger, la imaginació del fabulista, i la habilitat de l'artesà, plasma sobre el paper ingenus personatges,amables, curiosos, que inspiren confiança; personatges que no per atzar s'ha semblen a Montse, doncs són els habitants del seu ric, colorit i fascinant món interior.


Ricardo Alcántara

(escrit:  exposició Sala Rovira 2009)